Monday, January 21, 2008

Liverpool - Aston Villa 2-2

Mandag var det klart for kamp mot tabellnabo Aston Villa på Anfield. Supporterne markerte sin misnøye med klubbens eiere og forventet maks innsats for å klatre på tabellen.

Til tross for at mange sikkert misliker det startet Dirk Kuyt igjen på topp sammen med Fernando Torres, mot John Carew og Villa. Mange ville trolig ha ønsket at Rafa ville gitt Ryan Babel sjansen fra start av etter hans gode prestasjoner den siste tiden.

Allerede tidlig i kampen kunne man høre publikum synge sangen til støtte for Rafa Benitez og plakater med meldinger som "If it ain't broke, dont Hicks it"!

De første ti minuttene av kampen var preget av få sjanser, hard kamp om ballen på midtbanen og dessverre alt for mange dårlige pasninger i Liverpoollaget. Men etter 14 minutter kommer noe som likner på en avslutning når Torres og Yossi Benayoun samarbeider fint foran Villa-målet. Men det blir bare nesten.

Fem minutter etterpå får Yossi imidlertid uttelling etter mye rot i Villa-forsvaret og en flott pasning fra Kuyt som lurer av et par forsvarere alene.

Det neste kvarteret skjer det relativt lite foran målene men det er en fryd for det røde øre å høre scouserne synge sin støtte til Rafa! Aston Villa ser så langt aldri ut som noen reell trussel mot 1-0-ledelsen. Og slik ender også første omgang.

Andre omgang starter tradisjonen tro med spill mot The Kop. Og i det 53. minutt er Torres farlig frampå, uten resultat. Og Liverpool er igjen i ferd med å etablere et trykk på Villa-forsvaret. Minuttet etter stryker et skudd fra Torres rett over tverrliggeren.

Og når det virker som kampen er på det tryggeste kommer Villa og scorer på brasse inne i Liverpool-forsvaret etter et frispark. Straks etter får Martin Skrtel sin debut til fordel for Alvaro Arbeloa. Og sjokket blir ikke mindre når Aston Villa klarer å lage 1-2 bare et par minutter etterpå når en ball går via armen til Fabio Aurelio. Pepe Reina kan ikke lastes.

Ryan Babel kommer inn for Harry Kewell i det 73. minutt. Og nå må Liverpool legge press på Villa-forsvaret som aldri tidligere i kampen. Men det kan likevel fort gå mot Liverpools tredje tap i seriespillet etter fire uavgjorte på rad.

Peter Crouch kommer inn for målscorer Benayoun i det 75. minutt. Dessverre til liten nytte, kunne det lenge se ut til, helt til Crouch scorer sitt første ligamål siden mars! Med to minutter igjen å spille har Liverpool ennå sjansen til å ta hjem seieren. Men det klarer aldri våre røde helter.

Men tenk å ha et sånt overtak i kampen og lede, uten å kunne ro en seier i land? Det hele skyldes selvsagt at vi bare scorer ett mål - relativt tidlig - og klarer ikke å "drepe" kampen. Det skapes en del sjanser, men vi er ikke giftige nok foran mål.

Se høydepunkter fra kampen her:

Laget som startet: Reina, Arbeloa, Carragher, Hyypia, Aurelio, Benayoun, Mascherano, Gerrard, Kewell, Kuyt, Torres.

Benken: Itandje, Alonso, Crouch, Babel, Skrtel.