Tuesday, January 15, 2008

Liverpool - Luton 5-0

Tirsdag kveld var det duket for returoppgjøret i FA Cupen mellom lagene som har 60 plasser mellom seg i ligasystemet. Endelig fikk vi se kvalitetsforskjell.

Luton Town hadde også måttet selge flere av sine beste spillere siden forrige kamp, på grunn av økonomiske problemer i klubben.

I motsetning til første kamp kunne man nå se at det er kvalitetsforskjell på lagene. Noe som bare skulle mangle - særlig med tanke på at Luton kun hadde 16 spillere tilgjengelig - totalt!

Både Ryan Babel og Peter Crouch var tidlig frampå med farlige sjanser, mens Fernando Torres etter 13. minutter slår ballen himmelhøyt over Lutons mål med flere medspillere foran motstanders keeper.

Ryan Babel var tydeligvis gitt en offensiv rolle i laget og viste tidlig sin kvalitet. Etter kvarteret var det registrert hele fem målsjanser til Liverpool. Deretter parkerte Liverpool foran Lutons 16. meter en periode og skapte en rekker sjanser. I det hele tatt virket laget mye mer bestemt og målbevisst i denne kampen enn den forrige.

Liverpool fortsetter å skape sjanser som ikke gir uttelling. Og i det 37. minutt fyrer Babel av et kjempeskudd som såvidt toucher malingen på tverliggeren over Lutons keeper. Trolig er det mange røde supportere som nå begynner å lure veldig på når måltørken skal stoppe.

Men såvidt over 45. minutter får endelig Babel uttelling etter et pent samspill med Torres. Babel er så langt kampens beste spiller!

Det går bare 7 minutter av 2. omgang før Steven Gerrard dobler ledelsen på hodet etter en heading fra Crouch. Rett etterpå får skinka til Crouch et ublidt møte med stanga på målet foran The Kop.

Og nå begynte ketchupflaska å åpne seg for alvor, for i det 55. minutt stanger Sami Hyypia inn 3-0. I det 64. minutt var Gerrard på farten igjen og gjorde 4-0. Og nå ville det ingen ende ta, for i det 72. minutt skyter Gerrard hardt nede i det høyre hjørne og scorer sitt tredje for dagen.

Etter dette dabbet tempoet en del i kampen og sjansene ble også færre. Men det gjør jo ingenting når man endelig har kjørt skikkelig over en antatt svært mye mindre god motstander!