Thursday, January 31, 2008

Hvem skal eie Liverpool FC?

Skal supporterne sjøl overta kontrollen på Anfield for å bli kvitt Hicks & Gillett? Mascherano ikke klar!

Siden jeg sist skrev i bloggen har det vært en spennende utvikling på Merseyside. Det viser seg altså at en gruppe med røde supportere ønsker å lage et fanbasert selskap for å kjøpe klubben etter økende frustrasjon med våre nåvernde eiere, Tom Hicks og George Gillett. Det skal torsdag ettermiddag være en pressekonferanse der gruppen forteller hvordan de skal skaffe 100.000 supportere som skal skaffe penger nok.

Dette er tanke som den nye britiske ministeren for kultur, medier og idrett, Andy Burnham finner svært fascinerende, melder Sky Sports.

- Jeg har sjøl vært med på å starte Supporters Direct - en organisjasjon som vil oppmuntre supportere til å ta mer ansvar i forhold til eierskap for klubber. Så langt har dette skjedd kun på lavere nivå. Men det har hatt stor suksess på de klubbene der det er prøvd, sier Burnham.

Det er en gruppering som kaller seg Share Liverpool FC som står bak initiativet og deres nettsted skulle gå "live" i dag klokka 18 (norsk tid), men foreløpig er det ikke mulig å åpne siden. Bak gruppa står Rogan Taylor som er en sesongkortinnehaver på Anfield. Han er sjef for selskapet Football Industry Group og får gode skusmål fra ministeren.

- Rogan er svært god på fotballspørsmål og han sier at Champions League seks ganger er blitt vunnet av klubber med samme eierstruktur, så dette forslaget kan godt føre med seg suksess, sier Burnham.

Jeg synes dette er en spennende tanke. Det er liten tvil om at det finnes nok røde fans rundt om i verden som kunne tenke seg å kjøpe sin andel i sin egen klubb. Men jeg synes det er merkelig å "bare" gå for 100.000 fans for å skaffe de 5mrd kronene som må til. Det blir 50.000 kr per fan - og det er vel neppe 100.000 Liverpoolfans som har så mye penger å spytte inn i noe sånt?

Hva tror du?

Torsdag kom det mange meldinger om at Javier Mascherano endelig var blitt klar for Liverpool på permanent basis. Men dette benektes nå av klubben. På Liverpoolfc.tv står det at det - på tross av mange rapporter om det motsatte - er ikke noen kontrakt for Mascherano blitt underskrevet.
Det er ennå noen timer igjen av transfervinduet, men ved midnatt er det slutt på morroa for denne gang. Da er det bare å begynne å glede seg til sommeren!

2 comments:

  1. Dette er enda verre enn at Hicks og gillet skal eie oss. Riktig nok vil da eierne ha hjertet på riktig sted men Liverpool vil aldri kunne bli en toppklubb dersom vi ikke har en stor rik onkel på topp.

    ReplyDelete
  2. Tvert imot. Barcelona har hatt denne måten å styre på i flere år. Du ser hvordawn det går med dem for øyeblikket.

    ReplyDelete