Wednesday, January 23, 2008

Skjebneuke for Liverpool

Å si at det er turbulente tider på Anfield er ingen overdrivelse. Denne uka ser det ut til at det hele kommer til et foreløpig klimaks.

I dag har vi altså fått vite at Liverpoolsupporterne føler seg sveket av Gillett & Hicks og at refinansieringen av oppkjøpet fra texanerne fører til at Klubben påføres en gjeld på £105m.

Våre amerikanske eiere er blitt stadig mindre populære på Anfield og blant de millioner av mennesker rundt om i verden som følger de røde på Merseyside. Men til tross for den dalende popularliteten skal refiansieringen - som i følge The Guardian skal være klar fredag, bare gjøre Hicks & Gilletts grep om klubben enda strammere. Den turbulente økonomiske situasjonen i USA har ført til at Royal Bank of Scotland har krevd større sikkerhet i amerikanernes personlige forumer. Noe som igjen fører til at enda mer står på spill for eierne personlig.

Så er spørsmålet om dette kun er en manøver for å øke verdien på klubben - for så å selge til Mohammed bin Rashid al-Maktoum og Dubai International Capital (DIC)? Eller betyr det faktisk at texanerne med dette ønsker å se enda mer langsiktig på Liverpool? Etter avsløringen av uttalelsene fra Hicks om å pløye overskudd fra Liverpool tilbake til hans sportsklubber i USA virker dette stadig mer usannsynlig.

- Folk er kanskje redd for at jeg skal bruke penger fra Texas Rangers på Liverpool. Men det er helt motsatt. Liverpool kommer til å gi masse avkastning - ekstra penger som jeg kan bruke på Rangers og Dallas Stars - om jeg ønsker, sier Hicks i intervjuet. Nok en uttalelse fra texaneren som gjør ham enda mer forhatt på Merseyside og blant røde supportere verden over.

Valgene våre amerikanske eiere har gjort går i sin tur utover laget og støtten det får fra The Kop, som blir vel så opptatt av å slenge negative tilrop om Hicks og Gillett som å synge "We love you Liverpool, we do...". Dette vil i lengden skape en negativ atmosfære på Anfield, som ingen er tjent med. Og om ikke amerikanerne skjønner dette, sliter de virkelig med å forstå britisk fotballkultur.

Den eneste måten de eventuelt kan snu dette på er ved å gi Rafa Benitez sin fulle støtte på transfermarkedet og ta tilbake tidligere uttalelser. Men jeg tviler på om det vil gjøre ting godt igjen heller.
Hva tror du?
Samtidig ser det ut til at vår midtbanemotor Javier Mascherano glipper for oss. Amerikanerne er ikke villig til å bla opp for en kvalitetsspiller som har vist seg utrolig viktig for oss denne sesongen. Hvem vil de da bla opp for?

I følge Times er han på vei til Italia når sommeren er her. Både Juventus og AC Milan skal være svært interessert.

Og Momo Sissoko kan forsvinne til Juventus likevel, selv om det lenge så ut til at den handelen ikke kom til å bli noe av. I følge flere nettsteder og medier er han på vei i løpet av noen få dager nå.

No comments:

Post a Comment