Saturday, January 26, 2008

Liverpool - Havant & Waterlooville F.C. 5-2

Lørdag var det klart for tidenes underdog-oppgjør for Liverpool i FA Cupen. Det skulle bli vanskeligere enn noen kunne frykte.

Liverpool stilte et overraskende sterkt lag fra start i tidenes David og Golita-kamp. En kamp som selvfølgelig har tellende utfall, men som burde være å anse som en treningskamp. Blant annet fikk Martin Skrtel sin debut fra start på Anfield. I tillegg hadde Rafa valgt å starte med Ryan Babel på topp sammen med Peter Crouch.

Havant & Waterlooville spiller i Conference South under kallenavnet "the Hawks" , under det vanlige ligasystemt, og ble grunnlagt i 1998 etter en sammenslåing mellom Havant Town F.C. og Waterlooville F.C.

Allerede etter tre minutter kommer Yossi Benayoun til innafor femmeteren med et hodestøt som burde ha vært mål. To minutter etterpå kommer Havant til sin første sjanse og får corner etter klarering fra Skrtel. Og etter nesten åtte minutter er senasjonen et faktum. Havant scorer etter elendig arbeid i Liverpool-forsvaret og får uttelling på sin første store sjanse. Richard Pacquette har scoret sitt livs mål på Anfield.

I det 15. minutt ser John Arne Riise at Havants keeper står litt langt ute og forsøker seg på en frekk lobb, men den går dessverre over tverliggeren.

De neste ti minuttene er det dessverre ikke Liverpool som eier kampen slik vi burde forvente etter å ha sluppet inn et mål. Havant er faktisk framme på et par farlige muligheter til, selv om Liverpool har ballen mest.

Men i det 26. minutt er vår kommende midbanejuvel Lucas Leiva på plass og skyter fra omkring 20 meter opp i motsatt kryss. Meget Pent! Men bare et par minutter etterpå kommer Havent tilbake og scorer igjen, etter en utrolig tabbe av Steve Finnan som omtrent gir bort ballen til motsanderspiller Alfie Potter (som er på lån hos Havant fra Peterborough United), og sensasjonen er om mulig enda større!

Det Liverpool presterer av spill i denne førsteomgangen er LANGT under det vi burde kunne forvente av våre godt betalte proffer. Men i det 43. minutt er endelig Benayoun frampå og banker ballen i mål fra omkring 15 meter og retter opp inntrykket noe før dommeren blåser for pause.

Andre omgang åpner naturlig nok med press mot Havants mål foran The Kop. Men det går sakte og uten den store kreativiteten. Fem minutter inn i omgangen fyrer Javier Mascherano fra langt hold, uten hell.

Etter hvert som 2. omgangen skrider fram ser det ut til at Havant ikke har den kondisen som skal til for å holde en hel kamp i det tempoet som Liverpool ønsker å spille. Og i det 55. minuttet er Benayoun igjen på plass foran målet etter en flott pasning fra Jermaine Pennant. Tre minutter etterpå har Benayoun sikret seg et hattrick når han scorerer etter at Havantkeeperen må gi en retur på et skudd fra Babel.

I det 90. minutt setter Crouch punktum for scoringene med 5-2-scoringen som egentlig skulle vært annulert for offside.

Se målene i denne oppsummeringen:


Les også kampreferat hos Liverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet: Itandje, Finnan, Skrtel, Hyypiä, Riise, Pennant, Mascherano, Lucas, Benayoun, Crouch, Babel.

Benken: Martin, Gerrard, Torres, Kuyt, Carragher.

No comments:

Post a Comment