Monday, January 21, 2008

Ville ut forrige sesong?

Nye uttalelser setter Liverpools amerikanske eieres intensjoner i tvil.

Som vi kan lese i diverse medier i dag skal altså Hicks & Gillett ha mottatt et uformelt bud fra Mohammed bin Rashid al-Maktoum og DIC på omkring £300m, mend dette skal ha blitt avslått. Det antydes at amerikanerne ønsker seg en større fortjeneste om de skal selge nå, samtidig som DIC ikke ønsker å betale over det som er rimelig.

Samtidig skal texanerne være nære en løsning på refinansieringen - noe som i følge Liverpool.no vil sette Liverpool FC i en gjeld på £350m. Dette var noe Hicks & Gillett i sin tid lovet ikke skulle skje. At dette ikke er akseptabelt vil de få høre fra fansen på Anfield mandag kveld, når vi tar imot Aston Villa.

Men noe som faktisk kan virke enda mer alarmerende er en rapport om et program på BBC Five Live kalt Sportsweek, der en programleder skal ha hevdet å ha kilder på at texas-milliardærene ønsket seg ut av klubben allerede forrige sesong (podcasten av sendinga kan høres her).

I følge programlederen ligger amerikanernes framtidige investeringer "ganske sikkert" andre steder enn på Merseyside. Det antydes at det har vært dårlige forhold mellom eiere og klubb siden dag én av eierskapet. En kilde som er nær familien Hicks skal faktisk ha sagt at "de ikke kunne vente med å bli kvitt klubben og var lei av hele greia".

Kilden bekrefter også tidligere meldinger om at forholdet mellom Hicks og Gillett er dårlig og at Foster Gillett, som skulle være eiernes representant på Merseyside, igjen har forsvunnet og ikke har vist seg i Liverpool på over to uker.
Videre hevdes det at refinansieringen vil bli ferdigstilt denne uka og at dette vil gi amerikanerne en sterkere posisjon foran et eventuelt salg av klubben. En annen kilde i finanssentrumet City sier det kun er et spørsmål om tid før klubben blir solgt.

Når man i tillegg ser disse rapportene i sammenheng med intervjuet med Tom Hicks, der han sier at Liverpool skal være en melkeku for hans amerikanske klubber, begynner dette å se skikkelig stygt ut. Hicks har etter hvert driti seg ut så mange ganger i forhold til vår elskede klubb at ingen ønsker å ha ham som eier lenger, uansett hvor mange ganger han går ut og sier at han støtter klubben fult ut og ikke ønsker å selge sin andel i klubben.

Hva mener du?

No comments:

Post a Comment