Saturday, January 12, 2008

Middlesbrough - Liverpool 1-1

Lørdag reiste Liverpool til Riverside Stadium, og igjen underpresterer laget mot en antatt dårligere motstander. Bare Torres fortsetter å imponere; se målet her!

Første omgang var i det hele tatt en svært sørgelig historie. Hele laget underpresterer mot et lag vi i prinsippet skal spille over, i hvert fall i perioder av en kamp. Men det gjør vi ikke.

Etter 26. minutter er det rot i forsvaret vårt og George Boateng sklir ballen i mål fra noen få meter. Nok et unødvendig lettvint mål å gi bort på grunn av rot i forsvaret.

Første omgang ebber ut uten at Liverpool kommer til de store sjansene.

Andre omgang starter med at Rafa Benitez, for en gangs skyld, gjør et tidlig offensivt bytte med å sette inn Ryan Babel for Alvaro Arbelona. En av de heldigste vurderingene fra Benitez side denne ettermiddagen. For Babel gjør at Liverpool i andre omgang har en langt friskere høyreside.

I det hele tatt ser laget bedre ut i de siste 45 minuttene, mens en hodeløst utrusende Pepe Reina ødelegger noe av det inntrykket.

I det 59. minutt blir Xabi Alonso byttet inn til fordel for Yossi Benayoun, og få minutter etterpå er Middlesbrough farlig frampå men vi reddes av stolpen. Men i det 73. minutt er vi endelig så heldige at vår klarte beste spiller for tiden, Fernando Torres gjør alt på egenhånd - slik han har fått for vane - og smeller et knallhardt skudd rett i krysset fra rundt 25 meter. Et utrolig vakkert mål - også slik vi er begynt å bli vant med fra den kanten.

Det siste kvarteret presser Liverpool slik laget burde ha presset hele kampen, men uten at det resulteter å kunne redde mer enn det ene poenget. Nok en gang taper vi to poeng og Rafa Benitez burde sitte enda mer utrygt i managerstolen.

For dette er ikke slik det burde være for et topplag som Liverpool. Nå har vi spilt tre 1-1-kamper på rad og når laget presterer så dårlig over så lang tid, tror jeg det er et ledelsesproblem.

Se Torres' fantastiske mål her:


Les også kampreferat hos Liverpool.no og VG.no/live!

Laget som startet: Jose Reina, Steve Finnan, Jamie Carragher, Sami Hyypia, John Arne Riise, Alvaro Arbeloa, Steven Gerrard, Javier Mascherano, Yossi Benayoun, Andriy Voronin, Fernando Torres.

Benken: Charles Itandje, Daniel Agger, Xabi Alonso, Dirk Kuyt, Ryan Babel.

Vi har mange gode spillere i Liverpool, selv om vi kunne ønske oss enda flere dyre kvlaitetskjøp. Men det må være det dårlige klimaet mellom Benitez og ledelsen som ligger bak dette.

At våre eiere ikke har kommet ut med en klar støtte til Rafa tror jeg tyder på at noe er i gjære. For hvilken manager ville finne seg i alle disse spekulasjonene? Hadde noe sånt skjedd for Ferguson eller Wenger ville de forlangt at eierne gikk ut med en klar støtteerklæring for å få slutt på skriveriene.


Men det skjer altså ikke, og jeg tror det betyr at Benitez' dager på Anfield snart er talte.


Hva tror du?

No comments:

Post a Comment